Wake up call

Att bo med Diana kan ibland vara som att bo med en vackarklocka. Efter en tuff helg med en hejdundrandes utgang (som for ovrigt kommer att ta tva veckor att aterhamta sig fran) samt jobb dag och natt stod en sak pa schemat idag; sova ut. Men icke. Frugan har ju varit sa duktig och gatt ut och sprungit varje morgon, och nar hon da ska ge sig ut for en tur kan ju jag inte vara samre sa jag bestamde mig da klockan 8 pa morgonen att folja med, nagot jag nu far angra da denna froken ar trottare an trottast. Men hur jobbigt det an ma vara var det som man brukar saga; very much needed! 
 
Nu ska jag ta och hoppa in i duschen och sedan bar det av till stan for lite skoshopping och fro-yo med min wife'e! 
 
From Hawaii to Uppsala...

I don't think anything is unrealistic if you believe you can do it!

HejHopp!
Fick en bra start pa morgonen da jag slog personbasta (I ar) ! Sprang 50 minuter i sparet, har tidigare bara klarat 45 minuter innan jag kollapsar ihop och maste beharska mig for att inte skrika "ring en ambulans, jag tror att jag har fatt en hjartattack!" Jag maste fortsatta sa har och standigt forbattra tiden och hastigheten FOR ATT i slutet av Juni ska jag tillsammans med en van (italienaren som jag skrev om tidigare) springa Midnattsloppet i Norge! :D For er som aldrig hort talats om det, kommer lite fakta har fran hemsidan
 
Midnight Sun Marathon 2013

Every year runners from more than 50 different countries meet in Tromsø to run in the Arctic under the midnight sun. Midnight Sun Marathon is held at night, but you still run in bright daylight. The pure feeling of the midnight sun in stunning surroundings is a major part of the reason why the race is a target for a great number of runners round the world. 

 

Midnight Sun Marathon June 22nd 2013

Welcome to the Arctic city of Tromsø at 70°N and the Midnight Sun Marathon, the world`s northernmost AIMS certified marathon. You can choose between five different distances; the marathon, halfmarathon, 10km race, 4.2km fun-run, and children`s race. 
 
Vi hade forst tankt springa 2.1 mil men sen kande jag Go Big Or Go Home! Sa jag satsar pa 4.2 istallet :D Det ska bli sa himla roligt!!! 
 
Inte nog med att jag varit duktig och sprungit imorse, jag har aven plattat mitt har, vilket ar twice as hard, let me tell you. Igar kvall innan vi la oss sa jag till Gabbi "Min drom ar att jag vaknar pa morgonen och inser att Du plattat hela mitt har medans jag sovit" varpa hon svarar "Da har jag bara en sak att saga till dig honey; dreams never come true" Auch. /d
 
sliten, men glad tjej :)
 

Take a walk on the sunny side' No it's never too late for you to feel alright

Denna sondagskvall avslutades med middag framfor Kalla Fakta med Frugan. Det ar helt sinnessjukt det dar att gamla slipper fangelsestraff pga sin alder. Nu ska jag sussa och ladda om infor kommande vecka, men innan det bjuder jag pa lite bilder fran helgen. Bonne nuit! /d
 
 
Baren pa KOPPAR var snyggt laddad for drink bestallningar
 
 
I fredags efter jobbet bestamde vi oss for att harja lite pa stan (da varken jag eller gabster jobbade natt)
Skon kille i skon "home-made-klanning"
Birger
Dom har tva blondinerna ar dom skonaste i stan ♥
Morgonen blev lite tuff for tjejerna som skulle jobba. Klagosangen gick pa hogsta volym, men roligt var det for mig som vek mig av skratt vid asynen av deras tillstand xx

just shake me 'til you wake me from this bad dream

Idag satt jag inne pa en telefonbutik i vantan pa att luren skulle fixas da jag overhor tva kvinnor som springer pa varandra. Den ena ropar ut "Namen Hej! Horde att du skaffat ny man, hur gick det till?!" Jag borjade genast skruva mig i stolen, vem fragar nagots sadant, bara sa dar ratt ut? Inte nog med det, den andra svarade lika obrytt "Ja, det stammer bra. Vi har det bra. Sjalv da, fortfarande singel?" Haah SNAP SNAP BIT**!! Jag insag da att dom dar tva inte kunde vara goda vanner. I vilket fall svarar den andra (med stolthet i rosten) "nej, du vet det har jag inte tid med. Mitt jobb ar mitt liv och sa Kexet forstas" "Kexet?" -Min tax. 
 
PANIK. Ar det dar man sjalv kommer hamna? 40 ar, singel, jobbar,jobbar,jobbar och kommer hem och delar sang med en liten harboll. Den kvinnan lever min varsta mardrom. Men till skillnad fran henne har jag vett att inte ropa ut saker, bara for att det ar fakta. Nej, det ar verkligen sa att ibland ar tala silver, och tiga guld. /d
 

Love and Laughter

Imorse skulle jag egentligen pa VIP-shopping pa H&M 07.30 (what's VIP about that?!?!?!?), i vilket fall nar man kommer hem fran jobbet klockan 2am och sedan sitter och pratar med frugan i 2h och sedan tar en laaang dusch och inte kryper under tacket foren narmare 5, ar det svart att kliva upp ett par timmar senare och kanna sig redo for att shoppa, sa jag hoppade det.
Men det ar okej for jag fick spendera morgonen med Gabster, vilket ar guld vart for det betyder att jag far borja morgonen med en massa skratt :) Hon ar rolig hon min fina Fruga. Det ar dom sma, sjuka sakerna hon sager som far mig att satta i halsen, literally. Ex, Hon skulle ga ut till koket for att hamta te och jag sager "aa men vanta, jag ska bara dricka upp mitt sa kan du val hamta mer till mig?" och Gabster svarar "Ja men skynda dig, for jag ska ga nu" sa jag tar en stor klunk av det som ar kvar varpa hon lagger till "Hurrycurry som man brukar saga" och med dom orden hangandes i luften sprutade aven allt te ut i luften ur min mun och pa Gabster och mig sjalv. Det jag tyckte var roligt i det har att hon star helt seriost och sager "...som man brukar saga". Nar fan har Ni hort nagon saga "jahapp, men hurrycurry da" NEVER! /d
 

Every girls dream...

Drommer vi inte alla om en walk in closet med ett innehall sa fabulost att du aldrig mer behover utsta en kladkris igen? Riktigt dar ar vi val inte en men en riktigt fin garderob har vi lyckats fa till tycker jag, och kvallen har agnats organisation av detta fantastiska rum. Bor man tva personer i ett studentrum, jobbar dygnet runt och sover pa madrasser, sa har man tusan ratt till en walk in closet tycker inte ni? ;)
 

Lungburgare nan?

Har akt pa varldens jobbigaste hosta! jobbade hela kvallen igar men det var sa jobbigt da jag inte kunde sluta hosta! Hade jag gatt in for att bestalla en burgare hade jag verkligen inte velat att en smittohard skulle servera min mat... Jag skulle ha jobbat ikvall ocksa, men for min egen och for mina medmanniskors skull stannade jag hemma for att vila, langtar nu bara efter att frugan ska komma hem fram jobbet med hostmedicin till mig sa att man kan fa lite somn! 
 
Godnatt /G
Det har ar vad jag skulle behova just nu...

Semesterhelg in Stockholmo

De tre senaste dagarna har spenderats med familjen i Stockholm. For det forsta var det sa otroligt skont att fa vara ledig, och inte bara ledig utan tre hela dagar! I sondags spenderade jag tid med mamma hela dagen, var ganska trotta bada tva sa sov ut ordentligt, sen tog vi en promenad i varvadret for att ga till kyrkogarden och tanda ljus for morfar. Sen tog vi oss hem igen for middag och filmkvall, valdigt mysig dag. 
 
Dag tva spenderades med min kara mormor. Det var meningen att jag skulle ga dit pa middag, men jag kunde inte vanta till middagstid sa jag gick dit vid 2 och tankte att vi kunde fika lite innan. Det slutade med att jag inte kom darifran frons 10 pa kvallen, vi kan det dar med att prata jag och min mormor. 
 
Sista dagen aka jag ivag till stan for att luncha med en van, valdigt trevligt. Sen traffade jag min kara bror och fikade med honom innan det bar hem till ett par vanner for vinkvall och babbel. 
 
Valdigt skon och avkopplande ledighet vill jag lova, men maste ju erkanna att jag saknat frugan, blev ett kart aterseende nar jag klev in pa koppar innan jobb igar kvall. /G

Tiger of Sweden

Tigers fest i lordags blev riktigt rolig, och hade det inte varit for den daliga musiken hade det nog varit betydligt roligare. MEN gott sallskap och shots det finns liksom inte sa mycket mer att efterfraga. Dock holl kvallen pa att bli en total flopp da vi holl pa att bli nekade i dorren! Vi stod inte pa lstan och fick darfor inte komma in... for att gora en lang historia kort sa kom saljansvarig pa Tiger ut i sista stund och sag till att dem slappte in oss. Vid tre nan gang kom taxin och hamtade ganget och jag drog mig mot nattbussen och hem till mamma, lyckad kvall med andra ord! 
 
Underbara kollegor man har skaffat sig! 
 
 

Du ar vad Du ater

Laste just denna undersokning gjord av Svd. Nagra punkter kande jag igen mig i...Typ 4, 5, 6, 7 upplever jag som varst.
Vilka tycker Ni ar jobbigast?
 
Vi är vad vi äter och därför kan det bli pinsamt i mataffären när vi handlar varor som vi inte är så stolta över. Här kommer en lista över 11 saker som vi svenskar skäms mest över när vi handlar mat. 
 

"Du är vad du äter". Enligt en undersökning från Livsmedelsföretagen skäms vi över maten vi handlar - det uppger var fjärde kvinna och var femte man. Vi är också snabba på att döma andra utifrån vad de handlar för mat. Här har vi listat maten som vi skäms mest över.

11 saker vi skäms mest över i våra kundkorgar:

 

1. Bantningsprodukter

 

Alla vill vara i form - men vi vill gärna inte att andra ska se hur vi kommer i form! Särskilt inte om det är en quickfix i form av dietprodukter. 

 

2. Lightprodukter

 

Lightprodukterna är skämmigt eftersom vi numera vet att de har någon som helst positiv inverkan på hälsan - snarare tvärtom.

 

3. Snacks 

 

Visst gillar vi vårt fredagsmys, men det känns lite skämmigt när det ligger där i korgen och avslöjar våra osunda helgvanor.

 

4. Färdigmat 

 

Färdigmaten sträcker sig från barnmat till frysta förpackningar i frysdisken - idag är det prestigefullt att laga maten från grunden, därför är det så pinsamt att plocka den färdiglagade mikromaten. 

 

5. Snabbmat 

 

Att snabbmat är dålig mat vet vi ju om. Därför känns det inte så kul att "springa på" någon bekant när du kommer ut från en snabbmatskedja - du har ju just stoppat i dig en riktigt dålig måltid.

 

6. Mat med mycket tillsatser 

 

10 e-ämnen i innehållsförteckningen och bara 30% kött i korven? I tider när kvalitet står för en del av ens egna värderingar känns det inte så hett med billig tillsatsfylld korv.

 

7. Halvfabrikat

 

Det kommer alltfler kokböcker och matprogram där vi lär oss hur enkelt det är att laga mat från grunden. Det känns som en självklarhet att man ska ha tid att kunna rulla sina egna köttbullar. Därför är frysta köttbullar och andra typer av halvfabrikat riktigt pinsamma att lägga i korgen.

 

8. Mat från lågprisvarumärken 

 

Studier från Livsmedelsverket visar att mat från lågprisvarumärken är lika näringsrik som den mat vi köper från våra traditionella inköpsställen. Ändå tycker vi svenskar att det är lite pinsamt att handla billig mat.

 

9. Mat som inte är ekologisk 

 

Det är pinsamt att inte köpa ekologiskt - det tycker vi eftersom vi har blivit tillsagda att ekologisk mat är den bästa maten för hälsa och natur, men eftersom maten är lite dyrare tar det emot för svensken att handla eko - vilket vi såklart skäms för.

 

10. Mat som inte är miljömärkt 

 

Idag vet vi att scampi är en riktig miljöbov, men vi har inte riktigt koll på vad som är ok eller inte och finns det ingen miljömärkning är det pinsamt ifall någon skulle märka att det ligger varor i korgen som är farliga för miljön.

 

11. Kött 

 

Även kött tycker vi är pinsamt att handla. Anledningarna är dels att det är miljöovänligt, men vi vet också i dagsläget att det råder osäkerhet i vilken typ av kött det är som man faktiskt köper. 

If you’re alive, you can’t be bored in San Francisco. If you’re not alive, San Francisco will bring you to life.

Tank att det ar min vardag just nu - att ga runt och lukta curry och svettas pa jobbet. Mitt liv kanns sa annorlunda fran vad det brukade vara. I San Francisco hangde jag alltid med mina vanner pa fritiden, gjorde road-trips, gick pa bio, at ute pa restaurang 4-5 dagar i veckan, festade, traffade nytt folk, gick pa konserter och annat roligt. Samma sak i Paris - dar bestod storre delen av fritiden utav att ga ut med mina vanner och bara ha roligt och kanna sig bekymmerfri. 
 
Nu sitter jag istallet och ater i korridors-matsal med manniskor runtomkring mig som inte verkar vara intresserade av att lara kanna nytt folk. Jag traffar aldrig vanner pa fritiden, for jag har ingen fritid. Mina ga-ut-5-dagar-i-veckan har nu andrats till att jag inte ens kan (vill) ga ut pa helgerna. Varfor jag skriver "vill" inom parantes ar for att jag vill faktiskt inte ga ut har i Uppsala. Kanner mig inte sugen alls, for jag vet vilken besvikelse det kommer att vara jamfort med SF och Paris. Nej istallet ser mina helger ut som foljande, ex resten av min vecka:
 

Jobba imorgon pa Subway fran 11am-4pm, sedan jobbar jag pa KOPPAR fran 5pm-00am

Torsdag: Jobba pa Subway fran 10am-4pm och sedan pa KOPPAR fran 6pm-2am

Fredag: Subway 11am-4pm och sedan pa KOPPAR fran 6pm-2am
Jobb, jobb, jobb... Men jag jobbar hellre an att vara uttrakad.
En bild sager mer an tusen ord. HALLAA??! Ligger hela staden i koma? Vart gommer sig alla 150 983 invanare? Bilden ar tagen pa vag hem fran jobbet ikvall. 
 

KULJUL /d
 
I Paris var det annat, da mottes man av sadana har sms efter jobbet :D Och da var det bara att kora!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Take me back sa att jag kan fa kanna mig lycklig igen. 

 
 
 

Moisturiser i stora lass TACK!

Min hy torkar ut. Inte nog med den torra luften, duschar jag 2-3 ganger om dagen vilket inte hjalper. Pa mornarna duschar jag antingen for att vakna till eller for att jag varit ute i sparet. Sedan duschar jag efter Subway (behover jag ens skriva varfor?) och ibland aven nar jag kommer hem fran Koppar (sa himla varmt i lokalen och dessutom far jag mycket skit pa mig i disken, inte sa mysigt att dra med sig det till sangen). Nagra tips pa bra fuktgivande lotion? /d
 
Den har fick jag av frugan i Paris och absolut alskade den! Jatte bra verkligen
 
 
 

If you get lost, you can always be found

Jag har lyssnat pa dom har tva latarna hela morgonen. Jag ar sa stolt over min fruga och hennes van Sofia som sjunger och spelar sa fint tillsammans. Lean back and enjoy! /d
 
Sofia har sin egen kanal pa youtube, check it out: Sofia Arnell. Jatte begavad tjej! 
 

Att Du och Jag Aldrig gar att ersatta

Skypade just med min underbara T som gav mig dom glada nyheterna att hon kommer hem i sommar ♥ Som jag langtar! Sist vi sags var i Santa Barbara varen 2012. /d
 
Jag bjuder pa nagra av mina favorit citat/minnen med min hjartevan:
 
”…Och så köpte jag en tandborste för $101. Satan vad dyrt tänkte jag när jag drog mitt kort. Men du vet hur jag är, så klart jag inte vågar säga: NEJ DET VAR FÖR DYRT! Så jag köper ju idiot grejen, och nu måste jag gå tillbaka och lämna tillbaks den. Hahaha orka vara jag...” TL
 
”Igår när jag skulle sova så kom det som en blixt genom hela kroppen. Min saknad efter dig, att bara få skratta, gå och köpa godis till middag tillsammans med dig...” TL
 
”Du är min livlina.” dc
 
”Förra julafton var så himla mysig, trots att det bara var du och jag. Men jag behöver inte så mycket mer i livet för att vara lycklig. Det är sant verkligen.” TL
 
”JAG ÄR I CHOCK, KAN INTE FATTA DET RIKTIGT!!!???? DET ÄR ÖVEEEEEEEEEEEEEEEEEER INGET MER JÄVLA KÄMPANDE MED KÖRKORTET. DET ÄR HELT SINNESJUKT, SINNNEESSSJUUUKT. ÄNTLIGEEEEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tror du jag kan somna om nu?`HAHAHA så jävla inte :D Det spelar ingen roll om allt mitt hår skulle ramla av idag eller något liknande, jag skulle gladeligen gå och köpa en peruk! Ingenting kan få mig ner på jorden idag, för nu svävar jag på moln ” TL
 
”Allt som vi alltid har varit värda kommer att komma till oss i USA. Vi är menade att göra detta, mer än någon annan.” TL 
 
"På senaste tiden när jag lyssnat på Mayers Edge of desire och han sjunger "Steady my breathing, silently screaming I have to have you know" så är det ditt namn som ploppar upp, och jag vet att det är tanken att det ska vara en partner, men jag tänker på Dig. Min kropp typ skriker efter saknaden av vår vänskap. Känns sorgligt ... hela texten tänker jag numera på oss typ när han sjunger "There I just said it, I'm scared you'll forget about me" dc

”Jag vet precis vad du menar med rädslan för att du och jag ska ätas upp av avståndet mellan oss. Den tanken har slagit mig många gånger, men jag tror inte på det. Vet du varför? Jag säger som Melissa: "Jag vet vem jag är när jag är hos dig". Och precis som du säger med Mayer så är det meningen till en pojkvän eller flickvän. Men för mig så är det verkligen så, jag vet hur jag vill vara och jag VET vem jag är och vad jag står för när jag är med dig. Jag tror att det är för att du och jag är så lika, och då är det så enkelt för mig att se vad som är rätt och fel enligt mig. För du är där och påminner mig. Jag är lost utan dig, så är det bara. Vanligtvis när man lämnar någonting så byter man ut det mot något nytt. Och då var det aldrig menat att vara. Men min resa hit har fått mig att förstå att du och jag aldrig går att ersätta.” TL 
 
Fyfan Vad Vi ar BRA!
 
Kopenhamn sommaren 2010
 
Aterforenades i L.A efter ett ar ifran varandra
 
Besokte Universal Studios och Six Flags bla
 
 
 
 
 
Vi akte till Angulas Plaza i L.A - Historien bakom Banken:
2010 motte jag Samuel pa en korridors fest. En trevlig kille, men ingenting mer an sa. Vi hade en gemensam van som tyckte att vi tva skulle vara a perfect match! Nummer utbyttes och han bjod ut mig pa en dejt. Jag bjod med Theresia och foreslog en dubbeldejt. Bio ar ju lagom klyschigt och bra tankte jag. Laste dom tre forsta meningarna av handlingen pa den nya filmen "500 days of Summer" - "Boy meets girl. Boy falls in love. Girl doesn’t."...det var allt jag laste innan jag reserverade 4 biljetter. Vem kunde nagonsin tro att nagonting bra kunde komma ut fran en katostrofalt misslyckad dubbeldejt? Men det gjorde det. Karleken till denna fantastiska film.
 
 
 
 
Santa Barbara sommaren 2011. Varldens vackraste tjej i varldens vackraste stad.
 
Sedan firade vi Thanksgiving tillsammans November 2012 i Santa Barbara
 
 
 
 
Och Jul 2012 i San Francisco ♥
 
 

 
 
 
 
 
 

And as the surface breaks reflections fade

Helgen bestod mest av jobb. Mitt "drink-pluggande" lonade sig, for ingen skickade tillbaka nagra drinkar puuh :) /d


Annars var det ganska sa lungt pa Koppar... Jag och Ella drack latte och snackade mest skit :D
 
 
Sondagen spenderades med familj och min fina Blomma
 
 

Feeling the catastrophe, but she knows she can fly away

Nu ska jag ut och springa lite innan jag ska mota upp en van nere mot stan och bege oss pa 67-ars kalas :) /d
 
Sa har mycket far jag palsa pa mig innan jag ger mig ut i sparet for att undvika lugninflammation. Luften ar alldeles for kall for att andas in. NAR SKA VAREN KOMMA?!?!?

You can be a good neighbor only if you have good neighbors

Det finns fordelar med att bo i studentkorridor -- som nar du upptacker att alla dina jobbskjortor ar skrynkliga, men du har inget strykjarn... Det ar da man borjar jobba sig fran ena anden av korridoren till den andra och  knackar dorr hos "grannarna" :) /d
 
 

I watch your life play out in pictures from afar

 Tittar pa bilder och drommer mig tillbaka... /d
 
Midsommar 2011 i Dolores Park, CA
 
Hawaii varen 2012
 
 
Waikiki Beach
 
Pa vag till en 49'ers game
 
Min och frugans forsta utgang tillsammans ♥
 
 
Santa Cruz Boardwalk
 
Great memories are made here ♥
 
Sondagshang i Dolores Park
 
Hawaii
 
 




 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The smallest good deed is greater than the greatest good intention

Gabster, min fina Gabster, ibland ar hon knasig. Vem tar sista toalettrullen utan att meddela att det ar den sista? Detta fick jag upptacka sjalv igar nar jag springer runt och letar efter toalettpapper som inte existerar - det tog mig 15 minuter att erkanna for mig sjalv att dom inte lag undangomda nagonstans i varat lilla rum som bara tar hogst 5 minuter att "leta" igenom. You do the math -- jag tog alltsa 3 rundor innan jag bestamde mig for att ta en runda till Ica Vast.
 
Pa vagen hem gick en kille framfor mig som bar pa 2 tunga kassar. Han stannade upp da och da for att rata upp ryggen och stretcha ut nacken lite. Efter ett par uppehall fran hans hall, tyckte jag lite synd om honom och skyndade darfor pa stegen for att fraga om han ville ha hjalp med en av sina kassar. Jag menar jag hade bara en sjalv och toapapper vager inte sa mycket. Lika chockad han sag ut over att jag fragade, var jag over det faktum att han blev sa chockad. For mig ar det helt uppenbart att man hjalper nagon som ser ut att behova hjalp om man sjalv kan hjalpa dom. Han sa forst "Nja... det ar okej" men jag invande med att jag garna gor det for min kasse vager inte sa mycket. Jag undrar om jag nastan besvarade honom mer an vad jag kanske hjalpte honom. Vi sa inte sa mycket under tiden. Correction: Han sa inte sa mycket. Jag smapratade lite. Fick fram att han hette Christoffer och hatade att handla. No shit. Nog for att jag var kladd i mjukisar igar och hade haret uppsatt i en trott knut, men inte fan sag jag val hemlos och hungrig ut? For det kandes som att han var ganska nervos och trodde att min hidden agenda var att springa ivag med matkassen eller nat. Nej, ibland vill manniskor bara hjalpa an av ren valvilja och inte pga nagon dold agenda. Men det hander val sa sallan har att folk latt blir misstanksamma. I San Francisco var det tvartom; Det var nastan konstigt om man inte strackte ut handen till nagon som uppenbarligen kunde behova en extra hand. Sa tycker jag att det borde vara varlden over. Allt skulle vara sa mycket enklare da. /d
 
Mjukis fran topp till ta - mina skona, blaa GAP mjukisar, stor, stickad troja fran Massimo Dutti och frugans jacka. Man far faktiskt ga kladd sa till matbutiken. Det ar helt OK. 
 
 
 
 
 
 

Karleken ar blind... ELLER?!

Jag ar just hemkommen fran jobbet. Lugn, men trevlig kvall :) Stannade kvar nagon timma efter jobbet och snackade lite skit med ett par arbetskollegor. Vi nuddade bla allvarliga amnen som familj --  min slutsats ar: blod ar inte alltid tjockare an vatten. Familj ser bra ut pa familjefotot som ar inramat snyggt och star ovanfor brasan. Annars ar det ganska sa skont att fa "skraddarsy" sin egna familj, med vanner och andra som har en stor roll i ens vardagliga liv och som tar stor plats i hjartat, trots det att man inte delar samma DNA. Med det skrivet, alskar jag min familj valdigt mycket.
Bild tagen tillsammans med lillebror och storasyster sommaren 2009. Jag mar nog aldrig sa bra, eller skrattar sa mycket som nar jag hanger med syskonen ♥ 
Hojden av lyx ar glass i solen med lilla- och storasyster :)
 
Men sedan har jag aven min basta van Sofia som jag raknar som min syster, alla kategorier, aven fast vi inte delar samma blod ar hon i hogsta grad en stor del av mitt hjarta och en del av min familj ♥
Bild tagen i Lake Tahoe, Nevada, CA 2012.
 
Sedan nuddade vi vid mindre allvarliga amnen som dejting. Vilka forum ar bast att traffa nagon pa? Ute pa krogen? Pass pa den om man nu soker nagonting seriost. Van till en van? Blir ju jakligt jobbigt om dejten gar at skogen. Da far den gemensamma vannen ta en kanga + att jag kan kanna om nagon ska "para" ihop mig med nagon annan ar det for att dom ocksa har en "singelvan" JAHA MEN BARA for att han ar singel och lika desperat over att traffa nagon betyder inte det att vi passar bra ihop. Blinddate? Nja... Da tar man risken att det kan sluta med att man sitter med en Hasse 40 ar gammal som har axellangt, svart har, jobbar som bilmekaniker och lyssnar pa Guns N'Roses. Det vi har gemensamt? Langtan efter karleken. Det behovs mer. Och sist, men inte minst: Natdejting. Det har ju blivit varsta grejen. Forut nar jag horde att nagon traffat sin respektive via natet blev jag chockad, inte langre. Det ar ganska vanligt. Och det verkar vara ett ganska lyckat koncept. Det kanske man ska testa? Men hur fasiken beskriver man sig sjalv pa sin profilsida utan att lata for sjalvgod? For man vill ju skriva allt det positiva om sig sjalv och inte typ "pratar du med mig innan 8 pa morgonen riskerar du att fa en blick som kan doda och slicka aldrig pa min glassstrut for da kommer jag slanga hela och vara som ett surt barn dom 2 narmsta minutrarna"... och sa vill man ju vara lite originell och inte hamna i den trotta "jag gillar mysiga hemmakvallar och langa strandpromenader..." kategorin. Svart det dar. 
 
En av mina kollegor hade i alla fall testat natdejting och skulle aldrig gora om det sa han. Tjejen som klev av taget vagde tydligen cirkus 100 pannor mer an vad som framgick av hennes bilder. MEN, hennes hjarta kanske var lika stort invande jag da, och det gick han miste om bara for att han lat hennes storlek komma i vagen for karleken. For karleken finner du i godheten av nagons hjarta, inte i godheten av deras fysik. Sedan ar attraktionen givetvis en avgorande faktor, men nagon kan vaxa i ens blick nar man borjat fa kanslor for dom. Sa var det med mitt ex, forsta gangen vi traffades kande jag mig inte alls attraherad av honom. Han var inte min "typ". Efter det att jag borjat fa kanslor for honom, sag han ut som en grekisk gud i mina ogon, dvs alldeles, alldeles perfekt.
Ater till min kollegas natdejt-upplevelse: efter lite tvekan om han skulle ga fram till henne pa tagstationen eller inte bestamde han sig for att gora det. Dom gick ut och tog nagra glas och kvallen fick sig ett lyckligt slut trots allt! For alkoholen gor dig blind, ÅJ jag menar givetvis att karleken ar blind... /d
 
Typ det har soker jag. Kan man verkligen finna det via natet eller via bekanta? Nja, tveksam. Men jag kanske ska ge match.com en chans, jag menar det ar i alla fall en CHANS! 
 

Keep Calm And Carry On

 
Regnet smattrar ner utanfor mitt fonster som aven overblickar Ekebygymnasiets kok. Det ser ut som ett gang virrhonor med vita mossor, som alla jobbar i alldeles for segt tempo. Men da har jag precis tittat pa Gordon Ramsesy’s Kitchen Nightmare, dar han skriker asna till den som inte jobbar tillrackligt snabbt- och bra enligt honom. Men vissa manniskor behover nagon som Ramsey: nagon som skriker och gapar pa an for att man ska prestera sitt basta. Inte jag. Jag hor inte hemma i den kategorin. Jag pressar mig sjalv tillrackligt som det ar. Om jag dessutom skulle ha nagon som overrostar min egna, inre, ilskna rost skulle jag bara lagga av. 
 
Nej, det dar med att skrika pa nagon tycker jag ar helt fel. Jag hojer sallan rosten, istallet andrar jag tonlage: din ton kan avgora om du ar arg, ledsen, besviken, trott...Ett bra redskap helt enkelt. Skulle nagon skrika pa mig skulle dom aldrig mer fa mota min blick. Och fine, jag vet att jag ar lite kanslig, men det handlar nog om ens egna uppvaxt. Som barn (och som sa manga andra barn) ar det svart att skydda sig sjalv och forsvara sig mot jattar som star och skriker pa an och far an att kanna sig annu mindre an vad man redan ar. Nu kan jag forsvara mig och tanker darfor gora det till varje pris. Skriker du pa mig, far du aldrig mer tala med mig. Kort och gott. For att skrika pa nagon ar sa respektlost och visar du mig ingen respekt far du ingen tillbaka. Simple as that. 
 
Sedan har vi manniskor som anvander sig av extrema ord for att fa fram tyngden i det dom vill framfora, det gillar jag inte heller. Jag slutar bara att lyssna nar nagon drar nagonting till det extrema. Anvand istallet mindre ord som betyder mer istallet. For inte sa langesedan blev jag kallad for att vara sinnessjuk for att jag inte ville lyssna pa hog dunka musik tidigt pa morgonen (och nej det var inte av frugan). Jag menar det ar ju skrattretande, vada sinnessjuk?!?!?! Nu har det blivit en rolig grej har hemma, jag och Gabster gar och citerar den killen for fullt ”Men du ar ju sinnessjuk” far vi in lite har och dar. ”Du ar ju sinnessjuk” passar att kalla Gordon Ramsey nar han star och smaller tallrikar i golvet bara for att en risotto har pepprats for mycket. Inte for att man vill dra ner volymen pa huvudvarksmusiken 07 pa morgonen. DET ar ju for fan sinnessjukt. /d 
 
Gor som min lilla Gubbe; Nar han blev ledsen eller arg, inte borjade han skrika och gorma, Nej han at istallet en banan och blev glad istallet. Det var ingenting som inte kunde fixas med en banan. Om min lilla Gubbe som bara ar 2 ar kan beharska den har attityden och stragetin borde aven fullvuxna manniskor vara kapabla till det. Try it. 

 
 

En spasmande hund som langtar efter att rastas!

For att forklara rubriken ska jag borja med att beratta att partypinglorna nummer ett inte har varit ute pa en hel manad, vilket har varit en valdigt stor omstallning med tanke pa hur vi levde i Paris. Sa den 3:dje maj brakar det loss med buller och bang och arets fetaste utgang kommer att aga rum! Vi har hittat en massa grym partymusik som jag redan nu har lagt in pa min MP3 for att riktigt taga till! Nu till sjalva spasmandet; jag har inte varit ute pa sa lange att nar jag hor en partylat pa bussen sa borjar hela min kropp rycka och dansa, inte helt ok nar man sitter bland folk. Sa med andra ord den har hunden maste rastas! 
 
I helgen kommer jag att tjuvstarta festandet, JC har blivit inbjudna till en kickoff fest for Tiger Of Sweden i Stockholm pa lordag kvall, sa det kommer deffinitivt att bli en galen kvall, iallafall for mig som planerar att ga ALL in! /G
 
The Lion Bar <3 
 
 

Diamonds are a girl's best friend

Sitter och drommer mig bort om nya juveler. Det finns inte mycket som gor mig sa glad som nar jag bar en fin ring. Favoriten ar fortfarande KumKum och det ar dags att inhandla en ny. Det ar farligt att vara inne pa kyssjohanna innan loning... /d
 
Det blir nog denna KumKum "Love Story" ring som jag unnar mig. Handgjord ring i sterling silver med vita sötvattenspärlor, 3 och 5 mm och vita glittrande Zirkoner, 4 mm. Lovely! 

Vad jag inte skulle gora for denna Dyrberg/Kern ring...
 
1.495 riksdaler for den har skonheten - vard varenda krona
 
Nagon som antecknar? Det ar ett tag kvar till min fodelsedag, men gavor i forskott ar sa jakla underskattat ;) just sayin...
 
 
 
 
 
 
 
 

Dagens goda garning

Idag efter jobbet samlade jag allt gammalt brod och tog med mig arbetskollegorna ner till an for att mata ankorna :) Dom blev sa glada sa! /d
 
 

 
 
 
 

Hope when you take that jump, you don't feel the fall.

Morgonen har varit toppen, har fatt ta det i min takt med morgonkaffe och SVD. Nu ska jag ivag till jobbet och efter det blir det gymmet med en kollega. I helgen blir det fest med BULLER och BANG, mer om det skriver jag ikvall! Until then <3 /G
 

Ha en toppen dag kara vanner! 

I'm on Patron, Tequila, I'm drunk on Margarita

Det har ar vad jag sitter och gor just nu: ovar drinkar. Min chef aker ivag i veckan, sa jag kommer inte ha nagon att ropa "HallaHej, kan du blanda den har drinken till mig?" Istallet kommer jag behova gora det sjalv, sa det galler att veta vilket gift som ska blandas med vilken. Kom in till Koppar Mat&Dryck i helgen och satt mina nya kunskaper pa prov! :)  /d
 
 
 
 

Everything that kills me makes me feel alive

Long day at work... men da blev jag glad nar jag kom hem och sag att jag fatt ett mejl fran italienaren. Alltid roligt nar nagon som man sjalv kande att man fatt nagon typ av "connection" med hor av sig. Jag ska halla er uppdaterade om amnet! Haha :) 
 
Nu ska jag knapra pa en kardemumma skorpa innan jag hoppar i sang. Ciao! /d
 
Trott, men Glad tjej ;) 
 
 

Konsten Att Vara Kvinna

"Vi maste namligen ta tillbaka ordet "feminism". Vi maste verkligen ha tillbaka ordet "feminism". Nar statistiken meddelar att bara 29 procent av alla kvinnor i USA kallar sig feminister - och bara 42 procent av de brittiska kvinnorna - har jag tankt: Vad tror ni egentligen att feminism AR, mina damer? Vilken del av "kvinnofrigorelse" ar inget for er? Ar det rostratten? Ar det ratten att inte vara agd av mannen man gifter sig med? Ar det stravan efter lika lon for lika arbete? Ar det Madonnas "Vogue"? Ar det jeans? RETAR NI ER pa alla bra grejer? Eller var ni bara FULLA NAR NI BESVARADE ENKATEN?" - Caitlin Moran 
 
Jakligt roligt skriven, men samtidigt vacker den manga intressanta och viktiga fragor. Bra bok! Las den! /d
 

Lite roligt...

Med ett gott skratt avrundar jag denna skona sondag :) /d
Engelsmannen Colin Moon har uppfattat kärnan i några vanliga svenska artighetsfraser:
 

Back from work...

Hej kara vanner! Nu ar jag tillbaka efter en helg som bestatt av jobb bade dag och natt, sa har i princip bara varit hemma for ett par power naps, darav min bloggtorka. Jobbet har gatt relativt bra, lite kampigt med trottheten har det varit, men man klarar allt om man vill. Imorgon skulle jag varit ledig, men JC behovde nagon som hoppar in och den nagon blev jag. 
 
Lite roligheter har jag hunnit med i helgen iallafall! I lordags da jag slutade jobbet sa tog jag och kollegan och motte upp en annan kollega och hennes van for en liten after work. Vi gick till ett jattemysigt stalle, plock, och satt dar och surrade ett par timmar. Nar dem sedan drog sig mot nattklubb for att dansa in morgondagen drog jag pa mig MAX drakten och atergick till jobb. Manga kanske hade valt att aka hem och sova istallet, men det finns inget som ger mig sa mycket energi som att sitta och njuta av gott sallskap! Nu ska jag ta och hoppa ner i sangen med svenska dagbladet och sedan njuta av en full natts somn! Godnatt <3 /G
 
Beautiful Paris, take me back! 

Sunday Haik

Igar kvall slutade jag "tidigt" dvs klockan 22.30 istallet for 02.00. Detta till min stora gladje da jag skulle upp tidigt imorse for att hajka i Sunnersta. Jag var uppe med tuppen och pigg som en larka... nej, inte riktigt, men jag blev faktiskt riktigt glad och peppad nar jag sag att solen lyste :)
 
Val framme i Sunnersta motte jag upp resten av gruppen som bestod av tva fransman (som blev glatt overraskade nar jag presenterade mig pa franska och gav dem kindpussar och ett enchanté :) ) sedan hade vi en spansk tjej i gruppen (det blev inget "hola chica" utan bara ett klassiskt, torrt, svenskt "hejhej", det duger det med), sen sa var det tva amerikanska kvinnor, och sist men, inte minst; en italienare som helt klart blev min favorit i gruppen. Han var sa dar otroligt charmig och omedveten rolig som bara italienare kan vara. Hans starka italienska brytning i kombination med hans handgester nar han berattade historier var tillrackligt for mig att vika mig av skratt, men historierna han berattade ar orsaken bakom mina magsmartor just nu. Det var en riktig harlig grupp. Hela rundan tog oss narmare 4h att ga och daremellan tog vi en liten fika- och dass paus - och aven fast jag var den enda svensken i gruppen var jag aven ironiskt nog den enda som inte klarade av att ga pa dass. Det spelar ingen roll om sa sjalvaste Dalai Lama hade suttit pa just det dasset, for mig har noden faktiskt en lag. 
 
Inne i stan var det soligt och jag hade till och med solglasogonen pa, men val framme i Sunnersta trodde jag att jag var tillbaka i San Francisco, och detta endast pga en faktor: all dimma!
 

The crew
 


Har stannade vi for en liten fikapaus


Till min stora gladje fick jag skjuts tillbaka in till stan av Vanni. Detta innebar inte bara att jag fick aka i min drombil (perfekt road-trip bil) utan aven en garanti pa mer skratt och trevliga konversationer, och jag larde mig aven nagra italienska fraser :)  Allt som allt; En harlig runda med harliga manniskor och en bra start pa min Sondag! /d
 

När vintern gömmer dina spår så att du inte hittar hem' När du är vilsen i en vinternatt igen'

Det snoar i April. Detta underbara land... Jag ar sa less pa det har vadret. Vill bara att varsolen ska borja skina var dag. Det varsta med det har vadret ar inte for mig kylan, nej det ar fuktigheten som gor sa att varje gang jag vistats ute och sedan kommer in och tittar mig i spegeln ser jag att det formats som en hjalm runt mitt huvud. Haret har frissat upp sig, och det ser inte klokt ut. 
 
Imorse skulle jag egentligen ut och hajka i Flottsund med nagra andra, men vi skjot upp det till imorgon bitti istallet pa grund utav vadret. Hoppas molnen inte ar lika gra imorgon, inte sa roligt att hajka i 3 timmar i regn och blaska. Men det blir vad man gor det till. Vistas man i vacker natur ska det kravas mycket till for att mitt humor ska bli gratt och trist. Vet Ni nagra bra Haik trails i Uppsala? Tipsa garna! Nu ska jag plugga lite matte innan jag borjar jobbet ikvall. Trevlig kvall gott folk! /d
 
Det har ar bara en utav alla saker jag saknar med mitt kara San Francisco; Att pa en ledig dag bara kunna aka med vannerna till stranden och spela lite ultimate frisbee. Det ar livet de'
 
 
 
 
 

And when that sun goes down' Hope you raise your cup

Nu har jag gjort mig lite fredagsfin och ska bege mig ner mot stan. Tankte passa pa att sticka in huvudet in till JC och sno en kram fran frugan. Hon jobbade natt och kom hem efter att jag somnat och var borta imorse innan jag vaknat, sa om jag ska funktionera resten av dagen behover jag min lilla dos av henne. Efter det blir det att aka till syrran for att stryka mina skjortor. Vi maste verkligen inhandla ett strykjarn eller steamer till det har lilla "hushallet".... /d
 
 
 
 

Remember that the most valuable antiques are dear old friends

HAPPY FRIDAY PEOPLE!
 
Igar innan jobbet motte jag upp med tva av mina gamla frisor kollegor fran Lilla Klippet, det var verkligen superharligt att ses igen! Efter det blev det lite shopping med lillsyrran innan jag borjade jobbet.
 
Den har veckan passerade forbi snabbt tycker jag. Men annu ar inte helgen over. Jag har tva jobbpass att se fram emot innan jag kan call it a quiz. Igar kom jag hem 01 men la mig inte foren 04, detta pga ett langt, efterlangtat samtal med min goda van Ben i San Francisco. Ibland moter man manniskor som man genast klickar med och det kanns som att man kant varandra hela livet. Sa ar det med mig och Ben. En vanskap som kanns som att den funnits i evigheter och som jag vet kommer existera for alltid. 
 

After work...

Nar man jobbar sa mycket som jag och frugan gor ar det valdigt viktigt att fylla den lediga tid man har med roliga energigivande aktiviteter. For mig ar det att traffa vanner, och prata, skratta, skratta och skratta. I och med att jag garna angnar mig at denna aktivitet dygnets alla timmer sa ar jag ocksa medveten om att alla inte tycker att det ar lika roligt som jag tycker att det ar. Sa igar bestammde jag mig for att ge frugan ett litet break och akte hem till min fantastiskt fina van Sosso. Vi lagade en fantastisk middag tillsammas, och till efteratt fick det bli jordgubb och hallon paj. Efter vara magar blivit mattade sa knackte vi ett par cider och satt och snackade lite skit, en suveran kvall med andra ord!
 
Idag har jag ett par arenden pa stan innan jag borjar jobbet, sen jobbar jag till 04.00. Mid season sale pa JC drar igang idag, sa det lar nog vara lite drag i butiken idag, sa forhoppningsvis blir det inte alltfor mycket grisigt folk pa MAX inatt. Nu jobbar jag valdigt mycket hela helgen sa bloggen kommer tyvarr inte ha jattehog prio de narmsta dagarna, men ska gora mitt basta for att fa upp ett inlagg eller tva.\G
 
 
Off to work, bisou! 
 

Winter will end' Harvest will come' Your heart will mend'

Klev upp tidigt imorse for att haffa en tvatttid - inte latt nar man delar tvattstuga med sa manga andra, men jag lyckades fa 07.00 tiden :) Det kanns valdigt nodvandigt att tvatta alla klader som kommer i kontakt med Subway under veckan - den lukten gor mig galen; curry blandat med vitlok och rostbiff, huba. I vantan pa att kladerna ska torka dricker jag mitt morgon kaffe och lyssnar pa William Fitzsimmons - toppa det! Ska strax forsoka vacka Gabster och fa med mig henne ut i sparet :) Kanns dock redan som att jag haft mitt traningspass denna morgon - plattade namligen hela haret. Det ar 30 minuter av svett och svordomar.
 
Senare blir det en snabb dusch innan jag ska mota upp ett par gamla, goda vanner for lunch i stan! /d
 
Solen skiner och likasa mitt humor
Den har somntutan ar inte latt att vacka... 

Day turns to night, night turns to whatever we want

Efter en lang dag pa jobbet och en lang loneforhandling med chefen motte jag upp med min fina Pingla Kristin - mycket valbehovligt.  Vi gjorde det vi gor bast - prata massa skit. Om man skulle lagga ihop alla dom timmar jag och Kristin fikat under var vanskap skulle det nog tacka en 1/5 del av mina 22 ar. Och det har varit vart varenda sekund av den tiden. /d 
 
Sandy's ar lite utav ett favorit hak. Mest pga deras goda grona passion te och deras chai latte. 
 
Somebody is trying to avoid the paparazzi...

Honey, I'm home

Efter en lang dag pa jobbet kommer jag hem och mots av min underbara fruga som star och steker pannakor och har dukat bordet med levande ljus och en flaska Gallo Zinfandel -- How lucky am I?! Det ar sa skont att komma hem till en omfamning fylld med karlek.
Nar vi tomt pannkaksfatet och vinglasen stod vi och snacka lite skit med en av vara korridors grannar som ar fran Etiopien. Jattetrevlig kille, en av fa som pratar har faktiskt... refreshing. /d
 
Zinfandel ar alltid ett vinnande koncept
 
 

The Dream Team Is Back!

 
Over en natt andrades allt for mig och frugan. Fran Paris till Uppsala. Fran arbete till arbetslos. Fran mycket festande till inget festande. Fran boende till hemlos. Nu har vi antligen lyckats styra upp kursen igen - Vi har bagge jobb och har lyckats hittat ett litet krypin att dela. Och visst ar det koseligt att efter flera veckor apart fa dela allting tillsammans igen. Gabbi ville till och med dela tandborste forsta kvallen, da hon hade glomt sin. DAR drog jag gransen. Skont att allting ar som vanligt mellan oss... /d
 
 
 

thedreamteam.blogg.se

Den har bloggen, handlar om oss - ”The Dreamteam”. En sondag formiddag, nykommen till USA, sitter Gabrielle alldeles sjalv pa ett obligatoriskt au pair mote. Efter en timma utan att nagon kommit fram och introducerat sig ar hon redo att kasta in handduken. Pa andra sidan stan tvingar sig en trott Diana upp ur sangen, efter en lang natt av festande, hon svar hela vagen till bussen i vetskap om att hon ar sen till motet och forbannar dessa trakiga moten och ar nara pa att skita i att kliva av bussen och fortsatta hela vagen hem. Istallet drar hon pa sig sina solbrillor och valjer att mota storstaden och dess alldeles for hoga ljudniva. Och tur var val det for sekunder senare moter Diana Gabrielle. En fras utbytes och sedan var var forsta dejt bestamd. Därefter tog det fart, och vad som idag kallas "The Dreamteam" växte fram. Från San Francisco, till Hawaii, till Vegas till Paris och slutligen nu Uppsala. Folj oss pa var resa genom varlden och genom var vanskap.

RSS 2.0