Fill another cup up

Det har messet fick jag idag pa jobbet. Sa jag antar att det blir utgang ikvall! Helt ratt, maste ju fira att det ar fredag imorgon :)
 
 

The day with a big T.

Idag är en dag som kan ha två utgångar. Antingen blir det en väldigt exlterande dag då jag förhoppningsvis får höra både från the Mr. och om jag får jobbet på en bar jag provjobbade för förra veckan. Eller så hör jag inget från någon av dem, men då får jag förhoppningsvis höra från jobbet imorgon. 
 
Så baren jag har provjobbat för är min och Dianas favoritbar här i Paris. Det är en irländsk bar vid namn Corcoran's, väldigt trevlig atmosfär och i princip alla pratar engelska. Jag var där i fredags för provjobb, och jag har som många av er redan vet ingen erfarenhet av att stå i bar. Jag kommer dit, dem visar mig runt en snabbis och sen var det tydligenn bara att köra. Först kände jag mig lite vilsen, jag menar jag har aldrig i mitt liv blandat en drink eller tappat upp en öl förut, men jag behöver verkligen det här jobbet så det var ju bara göra det bästa jag kunde. Jag tyckte det gick bra, känner inte att jag hade kunnat göra det annorlunda så nu är det bara att hoppas att någon drinkspecialist inte sökt jobbet så kanske jag har en chans. 
 
Dagen i övrigt är fullbokad. Ska åka med Diana till jobbet nu på morgonen för att skriva på mitt arbetskontrakt med hennes familj. Efter det ska jag hem igen och sen försöka mig på att använda en tvättomat, blir intressant. Senare ikväll ska jag förmodligen till Wanderlust, en klubb här med Allora och några av hennes vänner skulle jag tro. Innan jag glömmer måste jag ge frugan beröm för den fanomenala spenatsoppan som serverades till middag igår, ser redan fram emot lunch då jag ska få sluka resterna av den fantastiska kreationen! Until later, bisou! //G
 
Just call allready!

Kallare än kallast...

Vår lägenhet alltså... Så fruktansvärt kall att man nästan funderar på om man inte ska spara in lite pengar och sova på gatan lika gärna. Nej kanske inte riktigt så illa är det väl men fruktansvärt kall är den. Natten har inte erbjudit mycket sömn, kom hem från jobb vid ett i natt och somnade vi två nån gång, vaknade huttrandes och täppt i näsan vid sex. Nästan likt en hallucination skuttar Diana upp från sängen och sätter på tevatten, och med tanke på temperaturen kändes det därför värt det för mig att joina henne klockan 6 på morgonen. Så här sitter vi nu med varsinn kaffekopp och pladdrar på som aldrig förr, så trots en hemsk kväll och natt blev det här den bästa morgonen på länge <3 //G
 
Fleecejacka, halsduk och kaffe i hopp om att jag snart ska tina upp. 

Godmorgon Gott folk!

Idag ar jag uppe med tuppen! Det ar inte ofta Diana pallrar sig upp innan klockan 6 (!!!) sjalvmant ska jag tala om for Er, och nu lyckades jag fa upp Gabbi ocksa, sa att man kan fa lite sallskap till morgon kaffet. Efter koppen blir det ut och jogga sedan duscha och jobba resten av dagen! Roligare planer an sa har jag inte. Vad ska ni gora for roligt idag? Bonne journée! /d 
 
 
 
Sa har brukar jag oftast kanna mig pa mornarna...
Men idag kanns det lite mer sa har :)

Konsten att bestiga Mount Everest...

Då har vi fått hemhandlat det vi behöver för ja iallafall en och en halv vecka. Det jobbiga med att handla här är det faktum att man måste åka tunnelbana, och kånka stora påsar på den här fullproppade tunnelbanan är inte det lättaste.
 
Upp till lägenheten vi bor är det 8 trappor, samanlagt 160 trappsteg. Som att det inte är jobbigt nog att gå upp för dessa trappor i vanliga fall, då kan ni ju bara tänka er hur det är att klampa upp dessa trappor med påsar som väger bly.
 
Vädret idag har varit helt fantastiskt, en riktig vårdag! Hoppas verkligen att det fortsätter i den stilen! 
 
 
Nu ska jag ta och sätta igång med spenatsoppa så att jag hinner äta innan jag ska iväg och jobba ikväll. //G
 
 

Basföda

Här ni ska ni få ett recept som är både gott, billigt och nyttigt! 
 
Linssoppa:
Ca. 1 dl linser
2 buljongtärningar
4-3 dl vatten
2 mellanstora morötter
Ca. två nävar brysselkål
1 röd paprika
Cayennepeppar
Pirri pirri sås
Peppar
Salt
 
Vi brukar även ha i lite kikärter ibland, och vi gör ofta en större sats så att lunchen dagen efter är fixad. Som vanligt sitter en kaffe eller te inte helt fel efteråt. Favorit teet just nu är Twinings orange cinnamon. 
 
 
 
 

Just sitting waiting. Cause waiting on love ain't so easy to do

Igar kom Gabbi hem, svavandes pa moln. Gud vad jag saknar den kanslan. Och idag fick hon ett mess och hela hennes ansikte grimaserade lycka. Blir alltid lite spyfardig nar jag ser den looken hos folk (men det handlar ju bara om att jag sjalv ar ensam och bitter). Gabster kan jag anda unna, men hon far i fortsattningen ta och skarpa sig. Sag ut som en liten skolflicka som just fatt sin forsta kyss. Nar jag anda klagar pa henne kan jag ju passa pa att skriva att min vardag handlar om att vanta pa Gabbi. Jag ar alltid klar och redo att bege mig ut i tid, men sitter alltid och vantar i minst en halvtimma pa henne. Trottsamt. Och inte suckar jag eller klagar jag heller. Nej, jag bara sitter och ler och vantar talmodigt. /d
 
Suck...

Walking the city of light...

Härlig morgon har det varit so far, skulle ut och träffat en vän på frukost men hon fick jobb så det får bli senare i veckan. Men tur var det för att det gav oss en anledning att gå upp i tid för en gångs skull, annars brukar vi sova till 12 då vi båda är lediga. Nu har vi precis kommit in från en redig powerwalk i regnet och håller på att göra oss redo för storhandling!
 
Men så till dejten igår, fabulös kväll! När jag kom dit var han redan där, det var superskönt väder i Paris igårkväll så vi satt ute. Han beställde in sitt favoritvin till mig, och jag som i vanliga fall inte tycker särskillt mycket om vitt vin tyckte faktiskt att det här vinet var gott. Sen satt vi i några timmar och pratade om allt mellan himmel och jord. När notan väl kom in så samlade han pluspoäng genom att snabbt ha hand om den. Som Diana skrev i tidigare inlägg så är det bara ett faktum att det är så mycket mer attraktivt att en man betalar, iallafall första dejten. Sen strosade vi runt lite på rue montegreuil, hade inte varit i det området förut men jag gillar det verkligen, massa mysiga och trevliga barer. Sen drog jag mig hemmåt och gjorde frugan sällskap och låg och babblade med henne i timmar. Imorse flög han till Istanbul på business och är tillbaka på torsdag så vi får la se när nästa dejt blir. 
 
Nu står lunchen på bordet så ska göra min roomie sällskap! 
 
Såhär fint var Invalides upplyst påväg hem igår :)
 

Master kockarna i stovlar

Godmorgon allihop! 

Idag ar jag ledig fran jobbet, men har en del arenden jag maste utratta bla hos banken. Sedan har vi aven lite hushallssysslor som maste utrattas idag, sa som stadning och handla mat.  Jag tankte lagga upp receptet till ett av mina och Gabbis favorit sallader: Tonfisk och avocado sallad. Asch egentligen finns det inget recept mer an att slang ihop (det du har hemma) det Du gillar. Det har ar vad vi gillar att ha i:

Gronsallad

Ruccolasallad

1/2 avocado

En burk tonfisk

Cocktailtomater

Svarta oliver

Gurka

Champinjoner

Edamamebonor

1/2 gul paprika

Blanda ihop allt och ha sedan pa lite balsam vinager, toppat med cayenne peppar och en skvatt citron sa har du dig en delicious sallad :) Och sa en kopp kaffe pa det!  Bon appetit! /d
 
Bilden ar lanad

I can't believe a month is all it's been. You got a face to call home

Jag skulle just krypa till sangs nar jag upptacker ett litet paket som gommer sig under tacket. Min fina Gabbi. Harom dagen nar jag kom hem fran apoteket berattade jag att jag sa garna velat kopa min absoluta favorit kram, men lat bli da medicinen var sa dyr. Da har wifey varit sa sot och gatt och kopt den till mig ♥
 
Btw Madam ar annu inte hemma. Sa har manga timmar har vi nog inte varit ifran varandra anda sedan hon kom till Paris. Jag kryper langst vaggarna. Ska forsoka sussa i ett desperat forsok att bli omedveten om att hon inte ar en halv meter ifran mig. En sista sak: Arne horde av sig ikvall och fragade om vi skulle klattra upp for Eiffeltornet tillsammans imorgon, darefter ga ut och ata middag sedan ut och dansa. Tough one... Far sova pa saken helt enkelt. /d
Den har behover jag efter att jag snytit nasan helt rod och torr. Den ar bra till allt, hander, fotter, ansiktet, ja allt! 
 
 

Pop that bub Cause you know them drinks on me

Skon dag idag pa jobbet! Plockade upp Jojie fran hennes painting class. Gick hem, lagade lunch till henne, lekte en stund, la henne och sedan sov hon i 3h! Efter det begav vi oss till biblioteket en timma sen var min dag slut :) Kom hem till doften av linssoppa och en glad Fruga som forberedde sig infor sin dejt. Efter nagra ombyten blev det en vinrod fin klanning med fransk manikyr. Om han inte redan fallit for hennes inre som yttre skonhet kommer han garanterat gora det ikvall. My wifey ar vacker som fa. Hon har precis gatt och jag vantar redan pa att hon ska komma tillbaka och beratta om dejten.
 
Innan hon gick diskuterade vi det eviga amnet ”vem betalar”. Onska jag kunde skriva det mest ”korrekta” har vilket ar ”var och en betalar for sig sjalv” men jag skulle ljuga om jag skrev att det ar dromlaget for mig. En kille plockar poang hos mig om han betalar. Jag vet inte varfor, men for mig ar det bara sa. Det ar val tontigt att man pa nagot vis tanker att en kille som har rad att bara slanga fram kortet ar mer attraktiv. Vad ar det da som man attraheras av egentligen, killen eller pengarna? For om det var sa att man sjalv hade mycket pengar hade man da brytt sig lika mycket och tyckt att det var lika attraktivt om han tog hand om notan? Jag vet bara sa har mycket: jag tycker inte tjejen ska betala for bada! Savida man inte ar gift eller sa... da ar ju sadant annorlunda, delad ekonomi osv.
 
Jag dejtade en kille har, lat oss kalla honom Arne. Vi hade jatte roligt tillsammans, mycket gemensamt och mycket att prata om. For ett par veckor sedan skulle vi motas for att ga pa bio. Han jobbar med film och darfor ar det viktigt for honom att ha valdigt bra platser i salongen. Sa jag erbjod mig att kopa biljetterna for att ta platser till oss (han skulle namligen bli lite sen) men bara for att jag kopte biljetterna betyder ju inte det att jag bjuder. Ungefar sa har lod konversationen: ”Hi, I got the tickets but realised I can’t go in to take seats without you anyways since I have your ticket..” ”Aw you got my ticket? I could have got my own!”
 
Halla! Jag sa att jag kopte biljetterna, inte att jag bjod. Han borde ha kommit dit och erbjudit, eller snarare insisterat pa att jag skulle ta emot pengarna som jag lade ut for hans biljett. En sak att han inte bjuder pa min, men han maste atminstonde sta for sin egna. Varst av allt, han sa inte ens tack. Nu tanker Ni, vad snal Diana ar, det ar ju bara en biobiljett. Det handlar inte om summan for mig. Det ar en princip sak. Om jag sa skulle skita ut pengar sa tycker jag att en kille alltid ska betala for sig sjalv (at least) om inte jag insisterar sa klart eller savida vi inte gatt ut innan och han bjudit da kan man bjuda tillbaka, men sa var det inte i det har fallet. Och for mig finns det ingenting mer oattraktivt an snalhet. Sa tyvarr har jag inte traffat honom efter den dejten, vilket kanns fel pa nagot vis for han kan ju inte veta att det var det som fick mig att omedelbart tappa intresset. Dessutom kanns det trakigt for vi hade roligt nar vi hangde tillsammans. Och han fortsatter hora av sig standigt. What to do...
 
Nu nar jag var sjuk erbjod han sig faktiskt att komma over med soppa, men jag ar dalig pa att ge andra chanser. Han har redan tabbat sig enligt mig. Play your cards right the first time or you won’t have game at all. Eller, what’s your take on this? Ar jag for hard? Vad hade Ni gjort? Jag sa i alla fall till Gabbi att jag tycker han ska betala men att hon ska erbjuda sig, typ slutet av kvallen ”What do I own you?” da ar det upp till honom om han antingen ger henne en summa eller sager ingenting, ditt sallskap har varit mitt noje. Da kan hon kort och gott bara saga ”Are you sure? Well, thank you very much”. Dar har ni mitt dromlage :) /d
 

G gor sig fin :)
 
YES

Mr. tall, dark and handsome in a suit...

Var och laddade på min mobil idag så det får duga så länge... Sen strosade jag runt i lite butiker, och gick förbi eifeltornet en snabbis påväg hem. Som ni säkert förstått av föregående inlägg från miss Candelie så ska jag på date ikväll. Vi ska ses på en drink ikväll klockan 8, så jag borde sätta fart nu om middag till mig och frugan ska vara klar innan jag går! 
 
Ikväll ska jag garanterat ta och beställa in fin favoritdrink; en sidecar. Tack Sophie för att du introducerade mig till denna fantastiska kreation! 
 
Eifeltornet i dagens tråkiga väder...
 
 

Tibi gratias ago sed nulla gratias!

Ringde just upp the Ovster The Gabster och allt jag hor henne tjuta i telefon innan det bryts ar "OH MY GOOOOD!" Och mer an sa behovde jag inte for att lista ut att killen fran baren igar maste ha hort av sig och bjudit ut henne pa dejt ikvall. Da aterstar fragan vad ska jag gora? En av killarna jag motte dar forra mandagen messade mig, men jag har inget intresse WHAT SO EVER och jag tyckte att jag gjorde det ganska sa klart och tydligt, men icke sa nicke. Han var trevlig och sa men som jag sa till honom "I'm not looking for anything with anyone right now" anda forsokte han overtyga mig om att latinare ar dom basta killarna; "we are so passionated and romantic, give it a try" ehm, no gracias. Vi alla har vara referenser och aven fast jag kan uppskatta deras hip movements on the dance floor har jag insett att salsa ar for kryddigt for mig anda. Jag behover vals, typ... 

Notera att jag inte ens svarat pa det forsta innan han skicka ivag det andra. The guy just won't give up...

The Lions med stort T!

Gud vad jag älskar den baren! Härlig atmosfär, trevligt folk och det bästa; ALLA pratar engelska! vaknade imorse med lite av en huvudvärk, lite många mojito's blev det kanske. Som ni redan har fått hintat för er av Diana så spenderade jag större delen av kvällen med Mr. tall, handsome and in a suit, måste dock göra ett tillägg i den beskrivningen; Mr. tall, dark and handsome in a suit. Jättetrevlig kille från New York, tyckte dock lite synd om hans kompis då Diana bestämde sig för att gå hem, men stackarn hade ju fått öronen avskrikna!
 
Oavsett om jag träffar den här killen igen eller inte så har något väldigt bra och viktigt kommit från den här kvällen. Jag Gabrielle Bäckman har ÄNTLIGEN förstått vad för typ av kille jag vill ha. Jag har äntligen listat ut vad det är jag gillar, och som den velpotta jag är så är det här lite av en uppenbarelse för mig. 
 
Nog om det och tillbaka till min otroligt dåliga mobil. Min arbetsgivare har försökt ringa hela morgonen men inte ens svara kan jag göra med den här skrothögen! Gick tillbaka till butiken igår och försökte lämna tillbaka den med inte en enda i personalen förstår ju engelska! TRÖTTSAMT! Ska göra ett nytt försök idag, om inte annat måste jag ladda på den. Efter mobil problemet förhoppningsvis löser sig ska jag förmodligen träffa Allora, en tjej jag träffade när jag volontärade på capsule fashion show här i Paris. 
 
Who doesn't like a guy in a suit? ;)
 
 

The Lions

Just hemkommen fran baren! Gabbi lamnade jag kvar. Det ar verkligen en jatte trevlig atmosfar dar. Alla ar pratglada och trevliga, men med oroninflammation och bihalleinflammation var jag tvungen att slanga in handduken efter ett par timmar. Vi hann i alla fall till quizet ikvall (det gor vi aldrig eftersom att vi aldrig lyckas lamna lagenheten innan 11pm) men ikvall var vi dar i tid. Men visst kande jag av det faktum att jag inte last DN pa senaste tiden som jag forut hade som vana att gora varje morgon. Nagra fragor traffade vi ratt pa i alla fall. En fraga var ”Vilket land salde mest antideprissiva mediciner foregaende ar?” Jag och Gabbi var eniga om att det maste ha varit kalla, morka SVEA.
 
Jag stod och pratade med en kille fran Frankrike som hade jatte kraftig fransk accent, sa vad han an berattade bad jag honom att upprepa flertal ganger, vilket kandes drygt. Tva ganger tycker jag man kan be nagon upprepa samma sak, tredje gangen kanner jag mig bara dum. Hans losning var att luta sig fram och skrika i mitt ora (vilket fick mina redan sa kansliga oron att vilja bloda) sa nar ett gang ville passera emellan oss for att komma ut passade jag pa att ”diskret” folja med strommen och lite lamt viska ”nice talking to you!” och rycka lite ursaktande pa axlarna. Asch alla konversationer kan inte ga smoothly. Darefter letade jag ratt pa Gabbi som under storre delen av kvallen agnade sig at att lara kanna en kille som plockade tre snabba poang hos henne: tall, handsome and in a suit. Han var faktiskt ganska sa trevlig, forsokte overtala mig till att stanna (mest for att han hade en van med sig tror jag) men jag kande att sangen kallade pa mig har hemma. Bonne nuit! /d
 
Sa har sag jag ut ikvall :) Men kashmir koftan akte av ganska sa snabbt inne i baren dar det var hett hett hett! 
Crowded night
Jag holl mig till vatten och Gabbi drack en och annan Mojito. Cheers!
 

I’m sick and tired of being sick and tired

Hej allihop! Det ska bli sa roligt att dokumentera vara liv har pa bloggen och dela det med er! Har haft blogg forut, men aldrig delat. Men eftersom att jag och frugan delar allt annat har i var lilla etta kandes det inte mer an naturligt att aven dela bloggen :)
 
Sedan i onsdags har det varit sjukstuga har hemma. Jag var till apoteket for ett par dagar sedan och kopte med mig en hel pase medicin, vilket lindrade men det botade inte det jobbiga virus jag drabbats av. Sa jag ringde upp syster igar via Skype och fick diagnosen bihalleinflammation. Darfor pallrade jag mig till en lakare idag och fick diagnosen bekraftad. Sa nu ar det antibiotika kur a la 10 dagar som galler! Langtar till att bli helt frisk igen. Dom forsta tva dagarna var det skont att ligga hemma, titta pa Glee och bara vila, men nu skriker kroppen efter utgang och umgange. Darfor ska jag nu hoppa in i tranings kladerna, springa ut och svettas ar planen. Sedan blir det en lang varm dusch foljt av middag som idag bestar av tonfisk och avocado sallad (recept kommer upp senare, sa enkelt men sa himla gott!) Och efter middagen ska jag och G till The Lion Pub dar det varje mandag ar ett quiz och massa skont folk som minglar in pa sma timmarna. Harlig plats att mota nytt, intressant folk from all over the world. Jag ska dock halla mig till vatten hela kvallen (doctor’s orders). Nu ska jag ta mig ut for solen stralar namligen har i Paris idag och jag borjar fa var kanslor! Bisou! /d
 
Har har ni fraschasjuklingen (Och nej jag var inte pa vag ut har, jag var pa vag till sangs, full utrustad!)
 
 
 

Konsten att skaffa en fungerande mobiltelefon i Paris...

Det är helt omöjligt att i det här landet köpa en olåst mobilotelefon! För två veckor sedan hittade jag iallafall en mobil som jag sakta men säkert har fått upptäcka att den inte fungerar...
 
Förra veckan ringde en man från ett jobb som jag har sökt för att be mig att komma på provjobb. Jag hör inte vad han säger och han hör inte mig trots att vi båda hade bra mottagning. Så jag ringde upp från Dianas telefon och det första han säger när han svarar är, "you don't even know me and you're already trying to kill me!" way to give a first impression Gabrielle! Kan ju erkänna att jag inte riktigt förstod vad han menade, och för en sekund trodde jag att jag hade hittat en värre dramaqueen än jag själv!
 
Men icke... efter samtalet var över ringde jag mig själv för att höra vad det var för ljud och först då föll kommentaren på plats. Därför måste här skaffas en ny mobil! 
 
You've gotta go! 

A day for the arts

Igår hade jag och Diana en liten konstdag. Ni som känner oss kanske funderar på varför? Varken jag eller Diana är särskilt kullturella, men det hör lite till Paris att besöka deras museéum. Första museét blev d'Orsay, ett museéum där dem visar en massa gamla statyer. Påväg dit gick vi lite vilse och hamnade på en bron där en massa hänglås som kärlekspar har hängt dit hängde, otroligt fint. Skulle väl säga att museét var lite av en flopp, men då har man ju iallafall varit där så nu vet vi vad vi tycker om det. 
 
Museéum nummer två blev Centre Pompidou som verkligen överraskade! Det är den franska motsvarigheten till moderna museét och det var verkligen roligt att gå på. Vi såg bland annat bilder målade av Chagall och Picasso. Efter satte vi oss och njöt av vår första franska starbucks kaffe - San Francisco style ;)
 
 
Centre Pompidou
 
 
 
 
Chagall
 
Känns som att Diana är ett ganska internationellt namn, men tydligen inte... Tiana ;)
 
 
//Gabrielle

thedreamteam.blogg.se

Den har bloggen, handlar om oss - ”The Dreamteam”. En sondag formiddag, nykommen till USA, sitter Gabrielle alldeles sjalv pa ett obligatoriskt au pair mote. Efter en timma utan att nagon kommit fram och introducerat sig ar hon redo att kasta in handduken. Pa andra sidan stan tvingar sig en trott Diana upp ur sangen, efter en lang natt av festande, hon svar hela vagen till bussen i vetskap om att hon ar sen till motet och forbannar dessa trakiga moten och ar nara pa att skita i att kliva av bussen och fortsatta hela vagen hem. Istallet drar hon pa sig sina solbrillor och valjer att mota storstaden och dess alldeles for hoga ljudniva. Och tur var val det for sekunder senare moter Diana Gabrielle. En fras utbytes och sedan var var forsta dejt bestamd. Därefter tog det fart, och vad som idag kallas "The Dreamteam" växte fram. Från San Francisco, till Hawaii, till Vegas till Paris och slutligen nu Uppsala. Folj oss pa var resa genom varlden och genom var vanskap.

RSS 2.0