Du ar vad Du ater

Laste just denna undersokning gjord av Svd. Nagra punkter kande jag igen mig i...Typ 4, 5, 6, 7 upplever jag som varst.
Vilka tycker Ni ar jobbigast?
 
Vi är vad vi äter och därför kan det bli pinsamt i mataffären när vi handlar varor som vi inte är så stolta över. Här kommer en lista över 11 saker som vi svenskar skäms mest över när vi handlar mat. 
 

"Du är vad du äter". Enligt en undersökning från Livsmedelsföretagen skäms vi över maten vi handlar - det uppger var fjärde kvinna och var femte man. Vi är också snabba på att döma andra utifrån vad de handlar för mat. Här har vi listat maten som vi skäms mest över.

11 saker vi skäms mest över i våra kundkorgar:

 

1. Bantningsprodukter

 

Alla vill vara i form - men vi vill gärna inte att andra ska se hur vi kommer i form! Särskilt inte om det är en quickfix i form av dietprodukter. 

 

2. Lightprodukter

 

Lightprodukterna är skämmigt eftersom vi numera vet att de har någon som helst positiv inverkan på hälsan - snarare tvärtom.

 

3. Snacks 

 

Visst gillar vi vårt fredagsmys, men det känns lite skämmigt när det ligger där i korgen och avslöjar våra osunda helgvanor.

 

4. Färdigmat 

 

Färdigmaten sträcker sig från barnmat till frysta förpackningar i frysdisken - idag är det prestigefullt att laga maten från grunden, därför är det så pinsamt att plocka den färdiglagade mikromaten. 

 

5. Snabbmat 

 

Att snabbmat är dålig mat vet vi ju om. Därför känns det inte så kul att "springa på" någon bekant när du kommer ut från en snabbmatskedja - du har ju just stoppat i dig en riktigt dålig måltid.

 

6. Mat med mycket tillsatser 

 

10 e-ämnen i innehållsförteckningen och bara 30% kött i korven? I tider när kvalitet står för en del av ens egna värderingar känns det inte så hett med billig tillsatsfylld korv.

 

7. Halvfabrikat

 

Det kommer alltfler kokböcker och matprogram där vi lär oss hur enkelt det är att laga mat från grunden. Det känns som en självklarhet att man ska ha tid att kunna rulla sina egna köttbullar. Därför är frysta köttbullar och andra typer av halvfabrikat riktigt pinsamma att lägga i korgen.

 

8. Mat från lågprisvarumärken 

 

Studier från Livsmedelsverket visar att mat från lågprisvarumärken är lika näringsrik som den mat vi köper från våra traditionella inköpsställen. Ändå tycker vi svenskar att det är lite pinsamt att handla billig mat.

 

9. Mat som inte är ekologisk 

 

Det är pinsamt att inte köpa ekologiskt - det tycker vi eftersom vi har blivit tillsagda att ekologisk mat är den bästa maten för hälsa och natur, men eftersom maten är lite dyrare tar det emot för svensken att handla eko - vilket vi såklart skäms för.

 

10. Mat som inte är miljömärkt 

 

Idag vet vi att scampi är en riktig miljöbov, men vi har inte riktigt koll på vad som är ok eller inte och finns det ingen miljömärkning är det pinsamt ifall någon skulle märka att det ligger varor i korgen som är farliga för miljön.

 

11. Kött 

 

Även kött tycker vi är pinsamt att handla. Anledningarna är dels att det är miljöovänligt, men vi vet också i dagsläget att det råder osäkerhet i vilken typ av kött det är som man faktiskt köper. 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

thedreamteam.blogg.se

Den har bloggen, handlar om oss - ”The Dreamteam”. En sondag formiddag, nykommen till USA, sitter Gabrielle alldeles sjalv pa ett obligatoriskt au pair mote. Efter en timma utan att nagon kommit fram och introducerat sig ar hon redo att kasta in handduken. Pa andra sidan stan tvingar sig en trott Diana upp ur sangen, efter en lang natt av festande, hon svar hela vagen till bussen i vetskap om att hon ar sen till motet och forbannar dessa trakiga moten och ar nara pa att skita i att kliva av bussen och fortsatta hela vagen hem. Istallet drar hon pa sig sina solbrillor och valjer att mota storstaden och dess alldeles for hoga ljudniva. Och tur var val det for sekunder senare moter Diana Gabrielle. En fras utbytes och sedan var var forsta dejt bestamd. Därefter tog det fart, och vad som idag kallas "The Dreamteam" växte fram. Från San Francisco, till Hawaii, till Vegas till Paris och slutligen nu Uppsala. Folj oss pa var resa genom varlden och genom var vanskap.

RSS 2.0